Alevi Bektaşi İnanç Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı

İstanbul’da 9 ayrı bölgede yapılan toplantıların ardından dün toplanan Alevi Bektaşi İnanç Kurulu’nun sonuç bildirgesi okundu.  Sonuç bildirgesini ABF Genel Merkez yöneticisi ve İnanç Kurulu üyesi Nurettin Aksoy okudu.
Bildirgede, İnanç Kurulu’nun 9 bölge toplantısının ardından, başta Hacıbektaş Postnişi Veliyettin Hürrem Ulusoy efendi olmak üzere Pir, Dede, Ana, Baba, Baba Erenler, kurum başkanları, Avrupa İnanç Kurulları, AABK temsilcileri dahil olmak üzere 600 katılımcı ile gerçekleştiği vurgulandı.
Ülkede verilen Alevi hak talep mücadelesinin gerek hukusal, gerek demokratik kazanımlarının uygulanmamasına dikkat çeken bildirgede, Alevi kurumlarının  ve cemevlerinin inançlara ve hizmetlere gerektiği gibi yanıt vermemesi, “Yol bir sürek binbir” şiarının farklı inançların etkisi ile yürütülmesi gibi nedenler ile üst çatıda buluşulmasına, yol ve erkan inancının özü içinde yürütülmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
Bilderge, yapılan kurul sonucu sunumların ve inanç önderlerinin konuşmaları doğrultusunda şu kararlar alındığı belirtildi: “İnanç Meclisinin oluşturulması, İnanç Meclisi’nin yürütülmesini sağlayacak 17’lerin oluşturulması, Sekreteryanın oluşturulması, İnanç Meclisinin ABF denetiminde ancak çalışmalarını özerk olarak gerçekleştirmesi, Alevi Bektaşi İnanç Kurulu’nun çalışmalarını oluşturacağı yönetmeliğin açıklanması, ABF’nin Tüzük Kurultayı yaparak İnanç Meclisi ile ilgili düzenlemelerinin yapılması.”
Bildirgede ayrıca İnanç Meclisi’nin ilk toplantısının 19 Mart’ta, İzmir’de yapılacağı belirtildi. Alevi Bektaşi İnanç Kurulu, çerağın sırlanmasıyla son buldu.