ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU GAZİ KATLİAMI AÇIKLAMASI

Bundan 26 yıl önce Gazi Mahallesinde ve Ümraniye’de toplam 22 canımız katledildi. Yüzlerce canımız yaralandı. Katledilen canların polis kurşunuyla öldüğü adli tıp raporlarıyla belgelendi. Fakat iki polise verilen göstermelik cezaya karşılık, mahkeme şehir şehir gezdirilerek, asıl mağdur taraf cezalandırıldı, pes ettirilmeye çalışıldı. Olayın sorumluları ise diğer katliamlarda da olduğu gibi ya milletvekili ya da bakan yapılarak taçlandırıldı.


Gazi ve Ümraniye’de de tıpkı Dersim, Maraş, Çorum, Sivas gibi yaratılmak istenen Alevi – Sünni çatışması, halkın birbirini kırmasıdır. Fakat halkın gösterdiği direniş, bu amacı boşa çıkarmıştır. Tarihimizde neredeyse her güne denk gelen katliamlar, günümüzde azınlıklara uygulanan baskı ve zulmün, aslında yüzyıllar öncesinden geldiğinin kanıtıdır. Tüm bu zorbalığa, düşmanlığa boyun eğmeyen bizler; zulme karşı boyun eğmeyeceğimizi, haksızlık karşısında dirençle duracağımızı verdiğimiz mücadeleyle gösteriyoruz. Biz Aleviler her zaman barıştan, kardeşlikten ve iyilikten yana olduk. Fakat bu duruşun bize Kerbela gibi şanlı bir direnişten emanet kaldığını da hiçbir zaman unutmadık.


Gazi ve Ümraniye Katliamlarında yitirdiğimiz canlarımızın anısına saygıyla, onların ışığında yürümeye; siyahın karşısında ışık, kötünün karşısında iyi, zalimin karşısında mazlum, haksızın karşısında haklı olarak, pes etmeden, dirençle, yitirdiğimiz tüm canların hesabını sormak için mücadele etmeye devam edeceğiz.